Meteen naar de inhoud

Almere - Landgoed Hagevoort

Industrieel monument in een groene setting, geschikt gemaakt voor particuliere bewoning. Het complex bevat 31 appartementen en maisonnettes, plus twee paviljoens. Een rijk onderkomen in één van de oudste delen van de Flevopolder.

Graansilo Hagevoort is een van de oudste gebouwen in Almere en maakte deel uit van het collectieve geheugen uit de beginperiode van deze omgeving. Het is een stoer en robuust gebouw, dat werkt als een landmark in het vlakke polderland, gesitueerd binnen een kader van hoge populieren. In 1998 is door de gemeente Almere een ontwerpwedstrijd uitgeschreven waarin een nieuwe bestemming werd gevraagd die moest verwijzen naar de oorspronkelijke functie van het gebouw. In het ontwerp van KuiperCompagnons werd Hagevoort getransformeerd tot een modern stadslandgoed. Fidata verzorgt het volledige beheer voor Landgoed Hagevoort.