Voor de verenigingen van eigenaars die wij beheren verzorgen wij over het algemeen ook de begeleiding bij groot onderhoud. Vaak krijgen wij de vraag wat het begeleiden van groot onderhoud inhoudt en waarom de begeleiding niet standaard in de beheervergoeding zit.

Wat verstaan wij onder begeleiden van groot onderhoud

Dak vervanging 2016

Te beginnen met de eerste vraag, bij groot onderhoud is het belangrijk om duidelijk te krijgen wat er precies uitgevoerd moet worden. In de meerjarenonderhoudsplanning staat vaak een post: bijvoorbeeld ‘dak vervangen’. In het jaar dat het uitgevoerd wordt moeten keuzes gemaakt worden: gaan we extra isoleren, wat voor materiaal wensen wij te gebruiken, gaan wij overlagen of geheel vervangen, wel of geen ballast terug, wat te doen met boeiboorden en dergelijke. Na deze fase komt het aanvragen van diverse offertes. Wij leveren de offertes met een vergelijk aan bij het bestuur/algemene ledenvergadering zodat er een keuze gemaakt kan worden.

Daarna wordt de opdracht gegund en begint het uitvoeren. Wij zorgen voor toezicht op de uitvoering. Bij de start, op cruciale momenten en bij de oplevering zorgen wij voor toezicht. Zo borgen wij dat de VvE de kwaliteit krijgt die verwacht mag worden. Als het werk klaar is verzorgen wij een oplevering en handelen wij eventuele garantiezaken af.

Bovenstaande beantwoordt eigenlijk al grotendeels de tweede vraag. Het begeleiden van groot onderhoud zijn incidentele werkzaamheden, ze keren niet jaarlijks terug en de hoeveelheid werk is afhankelijk van de omvang van het onderhoud.

Voordelen van begeleiden van groot onderhoud

Wij zijn van mening dat goede begeleiding zichzelf terugbetaald. Door meerdere offertes op te vragen en deze goed inhoudelijk te vergelijken/beoordelen is vaak de eerste winst te pakken. Daarnaast voorkomen wij met toezicht tijdens de werkzaamheden vervelende verrassingen.

Neem vrijblijvend contact op als u wilt weten wat Fidata voor uw VvE kan betekenen via: info@fidata.nl of 0320-841054

Door: Don Klappe linkedin
2-5-2016
Fidata Vastgoeddiensten