VvE beheer voor woningcorporaties

Het beheer van Verenigingen van Eigenaars wordt door veel bedrijven uitgevoerd als nevenactiviteit. Zo zijn er makelaars, administratiekantoren, en woningcorporaties die VvE’s voorzien van administratieve en technische ondersteuning. Met name die laatste groep zal in de komende tijd het VvE beheer opnieuw moeten evalueren door een wetswijziging.

Daeb / niet-daeb

Als u werkzaam bent (geweest) in de corporatiesector zal het u niet ontgaan zijn dat er in de ‘nieuwe woningwet’ een onderscheid gemaakt wordt tussen ‘diensten van algemeen economisch belang’ (daeb) en niet-daeb activiteiten. Onder laatstgenoemde valt bij veel corporaties het VvE Beheer.
Voor Appartementencomplexen waar de corporatie eigen bezit heeft valt te verdedigen dat zij daar het beheer voor verzorgt, echter het commercieel aanbieden van VvE diensten lijkt niet houdbaar als dienst van algemeen economisch belang.
Als professioneel beheerder met veel ervaring binnen woningcorporaties denken wij graag mee over de mogelijkheden. Uiteraard kunnen wij het beheer van de verenigingen overnemen, wij kunnen echter ook ondersteunen bij het in eigen beheer geven aan het bestuur, doormiddel van trainingen of ander maatwerk.
Ons kantoor zit in Lelystad en op dit moment (2016) verzorgen wij voor zo’n 60 VvE’s het beheer. Onze aanpak laat zich het best omschrijven als no-nonsense en transparant. Wij brengen u graag in contact met onze referenties